O specjaliście
Dietetyk kliniczny, absolwentka Warszawskiego i Lubelskiego Uniwersytetu Medycznego.
Od 15 lat pracuje z Pacjentami indywidualnymi. Prowadzi także wykłady i prelekcje na temat zdrowego odżywiania, udziela porad w prasie. Swoją wiedzę uzupełnia uczestnicząc w licznych konferencjach z zakresu dietetyki i medycyny.
W swojej pracy stara się przede wszystkim poznać i zrozumieć potrzeby Pacjenta. Zrozumienie i współpraca to podstawa skutecznej interwencji dietetycznej. Zmiana nawyków żywieniowych jest pracą, która wymaga zaangażowania obu stron – w końcu Pacjent codziennie, kilka razy dziennie dokonuje wyboru żywieniowego, rolą dietetyka jest pomóc tego wyboru dokonać i uczynić go prostym.
W Centrum Medycznym Skymedic zajmuje się insulinoopornością, cukrzycą, cukrzycą ciążową, nadciśnieniem tętniczym, wsparciem kardiologicznym, leczeniem otyłości, pomocą w zrzuceniu zbędnych kilogramów. Współpracuje także z Pacjentami z problemami endokrynologicznymi (np. Niedoczynnością tarczycy), gastrologicznymi (SIBO, refluks, zespół jelita drażliwego, WZJG) i wiele innych.