mgr inż. Jolanta Kudera

Umów wizytę

O specjaliście

Technolog żywności i terapeuta medycyny chińskiej. Ukończyła dwa lata psychologii Junga w Stowarzyszeniu Analityków Jungowskich w Warszawie.

Zajmuje się dietą, akupunkturą i emocjami. Zdobyte wykształcenie pozwala jej na kompleksową, holistyczną pracę z pacjentem. Dostosowuje dietę indywidualnie dla każdego pacjenta w zdrowiu, a także w chorobie. Specjalizuje się w chorobach związanych z zaburzeniami mikroflory jelitowej oraz z zaburzeniami w odżywianiu związanymi z emocjami. Pomaga również w chorobie Addisona, bulimii, anoreksji, jelicie drażliwym, SIBO i kompulsywnym objadaniu się.  Tu wykorzystuje wiedzę zaczerpniętą z psychologii Junga.

W leczeniu bólu stosuje akupunkturę. Metoda ta polega na oddziaływaniu na system nerwowy, pomaga usprawnić przekazywanie impulsów nerwowych w organizmie, a tym samym leczyć ból, czy też relaksować. Pomaga w dolegliwościach typu migrena, rwa kulszowa, bóle stawów, bóle niewiadomego pochodzenia oraz w innych dolegliwościach bólowych. Akupunkturę stosuje również w zabiegach relaksacyjnych, które pozwalają się wyciszyć. Tą metodą leczy też zaburzenia neurologiczne związane z porażeniem nerwów np. porażenie nerwu twarzowego, trójdzielnego, a także pourazowe przypadki.

Wiedza zdobyta w Stowarzyszeniu Analityków Jungowskich pozwala jej na pracę z emocjami pacjentów. Są one podłożem większości, jeżeli nie wszystkich chorób, nie tylko tych psychicznych. Pojęcie psychosomatyki tłumaczy jak ból psychiczny przenosi się na ból fizyczny. W trakcie terapii pomaga w rozpoznaniu swoich emocji, a tym samym w uzdrawianiu psychiki i ciała.